Tanácsok a sikeres utántöltéshez

A tintapatronokat soha ne nyomtassa teljesen üresre! Utántöltés szempontjából legjobb, ha még 10-20% töltöttségű a patron.

– Ha a nyomtató csíkozva kezd nyomtatni, ne halogassa tovább az utántöltést, különben kiégnek a patronfúvókák!

– Hetente legalább egyszer nyomtasson, hogy megelőzze a tintapatron beszáradását!

– Ha a színes patronból bármelyik szín kifogyott, töltse újra!

– Színes patronok szállításánál használjon erre a célra készült clip-et, vagy tegye borítékba, de soha ne szállítsa nejlonban, vagy úgy, hogy bármi is hozzárjen a nyomtatófejhez, mert könnyen összemoshatja a színeket!

– Olvassa el a pontos utántöltési útmutatókat az utántöltő-készleteken illetve a készletben, az esetlegesen benne található kiegészítő útmutatókat és az internetes oldalunkat.

– Helyezze a patronokat az utántöltéshez mindig egy régi újságra. Ne közvetlenül az asztalra. A tintáink nagyon jó minőségűek és nem moshatók le egykönnyen.

– A tintásflakonokat használat után zárja rögtön vissza. Régi bölcsesség: csak nyitott üvegek dőlnek el, visszazárt üvegek sosem. Vevőinknek a biztonság kedvéért vékony gumikesztyű használatát javasoljuk. Gyakorlott ügyfeleink az utántöltést akár csak egy csepp tinta pazarlása nélkül végzik el.

– Ügyeljen a színek helyes elhelyezkedésére a patronban, nézze meg a használati útmutatót. Figyelem : Néhány HP patron címkéjén (Nr. 17, 23, 41, 78) a színek helytelen sorrendben vannak feltüntetve – a mi töltési útmutatónkon és leírásainkon viszont mindig a helyes sorrend látható.

– Soha ne töltsön be túl sok tintát! Jobb ha gyakrabban és kisebb mennyiségeket tölt után. Így meg tudja akadályozni a tinta kifutását az egyik kamrából a másikba ( fent a töltőnyílásnál és lent a fúvókáknál!), légzárványok kialakulását, és a fúvókák beszáradását és dugulását A nyomtatófejet és a benne található parányi főtőelemeket az állandóan jelenlévő és pótlódó tinta hűti, így nem tudnak olyan könnyen elolvadni illetve kiégni .A szivacs a patron belsejében tovább őrzi meg a nedvszívó képességét. Így a patron gyakrabban tölthető problémamentesen és észrevehető minőségi veszteség nélkül, átlagosan 5 és max. 15 alkalom között.

– Ne hagyja a patront hosszabb ideig nedvszívó alátéten mert különben kifut.

– Alkalmanként tisztítsa meg a nyomtatófejet desztillált vízzel, vagy legalább tisztítsa meg meleg csapvíz alatt. Ezután hagyja a patront jól leszáradni.

– Komolyabb eltömődéseknél, amennyiben a fúvókákon és a fúvókákban beszáradt papírpor és tinta rakódik le, illetve ha hosszabb ideig nem használta a patront ajánljuk a nyomtató fejtisztító folyadékot.

– Ez egy egészen speciális és magas koncentrációjú oldószer nyomtatótintákhoz (pigmentesekhez is) , amivel újra használhatóvá tehetjük a beszáradt tintapatronokat. HP és Lexmark tintapatronoknál amelyek hosszabb ideje üresen állnak vagy keveset voltak használva segíthet ha töltés előtt kamránként 1ml tisztítófolyadékot adagolunk lehetőleg a kamra aljába és/vagy a légtelenítő adapterrel a fúvókákon keresztül a patronba nyomjuk. Ezzel a módszerrel könnyebben oldhatók a beszáradt tintamaradékok a patron belsejében. Az adaptereket légtelenítésre és tintaleszívásra is használhatjuk.

– Az elektromos részeket és az érintkezőket a patronon (és a nyomtatóban is!) tartsuk mindig tisztán, szárazon és zsírmentesen.

További kérdései esetén forduljon hozzánk bizalommal.