Utántöltő készletek Nyomtatás E-mail

szett_80A legolcsóbb megoldás a nyomtató tintájának pótlására, ha mi magunk töltjük fel újra a festékpatront. Erre a célra kifejlesztett utántöltőkészlet megvásárlásakor megkapjuk a szükséges tintát, speciális fecskendőket a kézi feltöltéshez, valamit egy részletes útmutatót is.

 

 

Ez a fajta módszer akkor a leggazdaságosabb, ha fúvókával egybeépített tintapatront használ a nyomtatónk. A HP, CANON és LEXMARK printerek többnyire ilyenek. Ebben az esetben a nyomtatófej egybe van építve a patronnal, ezért drágább is. Ilyen nyomtatók esetén nem csak egyszer, hanem hatszor-nyolcszor is újratölthetjük a patront, úgy hogy természetesen a drágább patront nem kell újra megvásárolni. Az ilyen tintapatronokból kevés utángyártott típust találunk, mivel a gyártási eljárás a csúcstechnológiával készült fúvóka miatt jóval bonyolultabb és drágább. Ha mégis találunk utángyártott patront a készülékünkhöz, vagy a minőség fog hagyni némi kívánnivalót maga után, vagy az ár lesz kedvezőtlenebb.

Léteznek gyárilag utántöltött, illetve újrahasznosított tintapatronok is. Ezek ára körülbelül fele annyi, mint az újaké, viszont a tapasztalatok szerint tíz-húsz százalékuk vagy nem működik, vagy kevesebbet lehet vele nyomtatni, mint egy újjal. Ennek az az oka, hogy a visszagyűjtött, kiürült patron sok esetben koszos, beszáradt, vagy megsérült. Ezt a gyártó minőség ellenőrzése sem szűri ki száz százalékosan. Ha viszont kiürüléskor helyben és azonnal újratöltjük a patront, az el?bb említett, a visszagyűjtésből fakadó problémák (sérülés, beszáradás stb.) könnyen megelőzhetőek.

 

Az utántöltéssel természetesen megspóroljuk a munkadíjat is, hiszen ezt az egyszer? feladatot mi magunk is elvégezhetjük pár perc alatt. A legjobb minőség érdekében, a patronok újratöltését akkor végezzük el, amikor a tinta még nem fogyott ki teljesen, de a számítógépünk már figyelmeztet, hogy kevés a festék a nyomtatóban. Ha mégis elfogyott a tintánk a patronból, érdemes a patront egy lehetőleg légmentesen lezárt zacskóban tárolni, így még egy-két hétig nem száradnak be a fúvókák és minőségromlás nélkül nyomtathatunk tovább az utántöltés után.

 

A másik nyomtató fajtánál a nyomtatófej és a patron különálló egységet alkotnak (Epson, Xerox, néhány Canon), ezeknél a patron csupán a tinta tárolását végzi. Gyakorlatilag ez egy kis m?anyag tartály, ezért ezeket nagyon sokszor után lehet tölteni, még akkor is, ha a patronok már régebben kifogytak. Ezeknél a nyomtatóknál azonban vigyázzunk arra, hogy ha sokáig nincsenek használva, a fej beszáradhat (függetlenül attól hogy eredeti tintát használtunk, vagy nem). Beszáradás esetén pedig ezeknél a nyomtatóknál fejcserére van szükség, ami drágább mint egy vadonatúj nyomtató megvásárlása.

Az általunk forgalmazott utántöltő-készletek kiszerelése:

  • Starter szett, 30 ml fekete tintával, 2-3x utántöltésre: 1.490,- Ft
  • Fekete szett, 100 ml fekete tintával, 6-8x utántöltésre: 2.900,- Ft
  • Normál színes szett, 3x30 ml színes tintával, 4-5x utántöltésre: 2.900,- Ft
  • Nagy színes szett, 3x50 ml színes tintával, 6-8x utántöltésre: 3.900,- Ft
  • Csak utántöltő tinta: 2.900,- Ft/100ml

A készletek tartalmazzák a töltéshez szükséges kellékeket, a használati útmutatót.

szettek 2